Over mij

Al sinds 1986 zit ik in het zadel en vanaf 1995 in bezit van een eigen paard. Mijn paardje heb ik zelf ingereden en dressuurmatig beleerd. Later zijn we overgestapt naar het western rijden en na diverse wedstrijden, welke vaak resulteerde in een 1e plaats, hebben we uiteindelijk een finaleplek weten te
bemachtigen op het NK Western Riding.
Daarnaast heb ik ook jarenlang andere diverse ervaringen met paarden waaronder o.a. het begeleiden en verzorgen van paarden tijdens internationale vluchten per vliegtuig.

Het vak hoefsmid heeft mij altijd al geïnteresseerd en dan met name de medische kant.

Hier ben ik mij in gaan verdiepen, van erkende opleiding tot aan diverse zelfstudies.
In 2004 heb ik enkele maanden meegelopen met hoefsmid James Halverson uit Lomita in Californië (USA) en later nog enkele maanden bij hoefsmid Bram de Langen in Nederland.

Uiteindelijk ben ik het vak zelf professioneel gaan doen en in combinatie met mijn medische kennis heb ik een bredere kijk op de hoefwerking en hoefgezondheid.
Ik specialiseer mij in hoefziektes, het hoefmechanisme en therapeutisch hoefbeslag met
uitstekende referenties van zowel klanten als dierenartsen.

Naast standaard bekappen voor onderhoud heb ik mijn eigen unieke manier van therapeutisch bekappen, wat van belang is bij bijvoorbeeld het behandelen van hoefbevangenheid zonder dat er beslag aan te pas komt.
Ook doe ik al enkele jaren Natuurlijk Bekappen indien een klant dit wenst.
Tevens heb ik diverse soorten hoefbeslag voor verschillende doeleinden (ijzerbeslag, kunststof beslag, slidingplates, plak beslag, etc).
Voor een uitgebreide uitleg over mijn werkwijze kunt u klikken op de pagina ‘Mijn werkwijze & visie’ bovenaan in het menu.

Naast paardenhoeven heb ik ook ruimschoots ervaring met ezelhoeven. Deze vergen een andere kijk, aanpak en hoefstand dan paarden.
Ezels staan bijvoorbeeld veel steiler dan paarden. Voor een paard zou dit een bokvoetje zijn, echter voor ezels is deze stand normaal.

Zie hieronder het verschil op de afbeelding;

Als persoon ben ik rustig en beheerst, en neem ik alle tijd voor uw geliefde viervoeter en voor u.
Doordat ik de tijd neem reageren paarden erg goed op mijn manier van werken en kan ik tevens u als klant ook diverse dingen uitleggen en/of laten zien over de hoeven en gezondheid.

Mocht u vragen hebben dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen via whatsapp, telefoon of email.

U kunt rechts bovenaan klikken op de pagina ‘Contact’ voor meer informatie.